Gemblong: Béda antara owahan

408 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+gambar
c (The file Image:Gemblong.jpg has been removed, as it has been deleted by commons:User:Martin H.: ''Deletion of files added by JV010ASIH: Copyright violations, grabbing images from)
(+gambar)
{{Infobox Makanan
| name = Gemblong
| image = [[File:Gemblong.JPG|200px|]]
| caption = Gemblong diwènèhi parutan [[klapa]]
| alternate_name =
| country = Indonésia
| region = Jawa
| creator =
| course =
| served =
| main_ingredient = Ketéla pohung
| variations =
| calories =
| other =
}}
 
'''Gemblong''' iku salah siji jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget, ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wetan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon, gemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané kuwi gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
4.454

besutan