Srikandhi: Béda antara owahan

1.025 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
== Paraga ==
Dewi Srikandhi mripate jahitan, irunge mancung, raine rada ndangak, nuduhake dheweke putri kang nduweni suara ''dencing''.<ref name="buku1"/> Dewi Srikandhi nganggo sanggul, arane ''Sanggul Gedhe''.<ref name="buku1"/> Nduweni ''jamang'' kanthi garudane mengguri.<ref name="buku1"/> Sebagian rambute diumbarake polos.<ref name="buku1"/> Kalunge awujud bulan sabit.<ref name="buku1"/> Anggone kain dodot putren.<ref name="buku1"/>
 
==Patemon Klawan Arjuna==
Prabu Drupada nganakake sayembara kanggo ngrebutke Dewi Drupadi. <ref name="buku3"> [Kresna, Ardian.2011.Panah Srikandhi. Yogyakarta: DIVA Press] </ref> Sapa sira sing bisa nglawan Patih Gandamana bakal dadi bojone Dewi Drupadi. <ref name="buku3"/>Ing sawijining dina Werkudara maju tandhing klawan Patih Gandamala dikancani dening Arjuna.<ref name="buku3"/> Sanadyan Werkudara kang maju tandhing, ananging Dewi Drupadi mau digarwa dening Puntadewa. <ref name="buku3"/>
Katon semburat abang ning pipine Srikandhi nalika satriya gantheng saka Astinapura iku katon ngematke polah tingkahe Srikandhi sinambi mesem. <ref name="buku3"/>
Esuke Puntadewa karo adhi – adhine lan ibune, Dewi Kunthi mara maneh ning Negara Pancalaretna kanggo nglamar Dewi Drupadi. Nalika iku Dewi Srikandhi golek cara kanggo cedhak karo Arjuna.<ref name="buku3"/> Pungkasane Srikandhi meguru manah marang Arjuna. Malah sabanjure Srikandhi digarwa dening Raden Arjuna. Srikandhi Suwita ing Pandhawa. <ref name="buku2"/>
 
== Cathetan Suku ==
180

besutan