Kiwi (manuk): Béda antara owahan

434 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| genus_authority = [[George Shaw|Shaw]], 1813
}}
'''Kiwi''' iki salah siji jenis manuk kang ora isa mabur. Manuk iki urip ing [[Selandia Anyar]] saka ''genus'' ''Apteryx''(siji-sijine ''genus'' ing ''family'' Apterygidae). Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya [[pitik]]. Manuk iki kagolong ''spesies'' kang kaancam punah. Kiwi uga digunakake simbol negara Selandia Anyar.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Pendidikan/sebaran-kiwi-di-new-zealand Sebaran Kiwi di New Zealand]</ref>
 
==Spesies Kiwi==
Manuk kiwi ing donya iki mung ana ing [[Selandia Anyar]]. Spesies kiwi ing donya mung ana 5, lan kabeh urip ing Selandia Anyar. Spesies manuk kiwi antarane<ref name="internet1"/>:
# Great Spotted Kiwi (Apteryx haastii)
# Little Spotted Kiwi (Apteryx owenii)
# Okarito Brown Kiwi / Rowi ( Apteryx rowi)
# Brown Kiwi (Apteryx mantelli)
# Tokoeka (Apteryx australis)
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
5.490

besutan