Kiwi (manuk): Béda antara owahan

306 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
'''Kiwi''' iki salah siji jenis manuk kang ora isa mabur. Manuk iki urip ing [[Selandia Anyar]] saka ''genus'' ''Apteryx''(siji-sijine ''genus'' ing ''family'' Apterygidae). Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya [[pitik]]. Manuk iki kagolong ''spesies'' kang kaancam punah. Kiwi uga digunakake simbol negara Selandia Anyar.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Pendidikan/sebaran-kiwi-di-new-zealand Sebaran Kiwi di New Zealand]</ref>
Manuk kang ora isa miber iki bobote mung 2-5 kg. Wulune wernane abu-abu utawa soklat. Manuk iki ora nduwe buntut, lare uga cilik. Cucuke cilik lan landhep. Beda karo manuk liyane bolongan irung manuk iki ana ing cedhak pucuk cucuke.<ref>http://bukucatatan-part1.blogspot.com/2009/02/burung-kiwi.html</ref>
 
==Spesies Kiwi==
5.490

besutan