Rambutan: Béda antara owahan

27 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Ing [[Indonésia]], rambutan sing misuwur asalé saka [[Sumatra Lor]], utamané saka [[Binjai]] cedhak [[Medan]].<ref name="internet1"/>
Rambutan(''Nephelium sp'')kalebu tanduran [[woh]] [[hortikultural]].<ref name="internet1"/> Rambutan nduweninduwéni jeneng liya ing Bahasa [[Inggris]] yaiku ''Hairy Fruit''.<ref name="internet1"/> Rambutan kalebu woh-wohan asli IndonesiaIndonésia.<ref name="internet1"/> Nganti saiki rambutan nyebar ing luar dhaerah kang iklimeiklimé [[tropis]], kayata [[Filipina]] lan negara-negara ing [[AmerikaAmérika]] [[Latin]].<ref name="internet1"/> Rambutan ditemokakeditemokaké uga ing dhaerahdhaérah kang nduweninduwéni [[iklim]] [[sub-tropis]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.warintek.ristek.go.id/pertanian/rambutan.pdf](dipunundhuh tanggal 1 Mei 2011)</ref>
 
Wit rambutan dhuwuredhuwuré bisa nganti 20 [[meter]] lan nduweninduwéni ''kenopi'' kang nggrembuyeng.<ref name="internet2"/> Wit rambutan kalebu [[wit]] kang gedhegédhé lan cendhekcendhék .<ref name="internet2"/> Kulit wit lan pangepangé wernanewernané [[soklat]] [[tuwa]] lan ana putih-[[putih]] [[cilik]] ing kulite.<ref name="internet2"/> [[Godhong]] rambutan ambuneambuné rada [[wangi]], godhongegodhongé rada lunyu lan nduweninduwéni [[wulu]] sithik.<ref name="internet2"/>Kembang rambutan ana kang diarani [[kembang]] lanang lan kembang wedokwédok.<ref name="internet2"/> Rambutan merlokakemerlokaké [[kewankéwan]] kaya [[srangga]] kanggo ''penyerbukan''.<ref name="internet2"/>
[[Woh]] rambutan bentukebentuké ''bujur'' utawa ''lonjong'' meh [[bunder]] lan ukuraneukurané kurang luwih 5 [[cm]].<ref name="internet2"/> Rambutan mateng kurang luwih 100 nganti [[130]] dina sawisesawisé ngembang.<ref name="internet2"/>
==Nandur==
Wit rambutan bisa ditandur nganggo ''sistem tiga segi sama'', ''empat segi sama'' utawa ''sistem sesiku keluang''.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.deptan.go.id/tampil.php?page=kelembagaan&id=32](dipunundhuh tanggal 1 Mei 2011)</ref> Jarang nandur wit rambutan yaiku [[9]] [[m]] x 9 m x 9 m.<ref name="internet2"/> Kanggo nggemburake [[lemah]] bisa dilaksanakake ing awal mangsa udan.<ref name="internet2"/> Kanggo wit kang wis tuwa yaiku 3-4 minggu sawise ngembang. <ref name="internet2"/>Ing sekupenge [[wit]] rambutan bisa ddigemburake lemahe tujuwane kanggo nyuburake lan hawa kang ngandhut nutrisi bisa mlebu. <ref name="internet2"/>Pengapuran bisa dilaksenakake yen [[pH]] tanah kurang saka 4,5.<ref name="internet2"/>
5.483

besutan