Tlaga Sarangan: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|30 Aril 2011}}
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Hotels aan het meer van Sarangan TMnr 60026253.jpg|thumb|300px|Telaga Sarangan di masa [[Hindia Belanda]] (1931)]]
'''Telaga Sarangan''' inggih menika salah sawijining papan wisata [[Banyu]] ingkang manggén wonten ing sangandhaping [[Gunung Lawu]],<ref name="telaga">[http://kumpulan.info/wisata/tempat-wisata/53-tempat-wisata/120-telaga-sarangan-magetan.html kumpulan.info] (diunduh tanggal 2 Maret 2011)</ref>Ugiugi asring sinebut [[Telaga Pasir]]. Telaga Sarangan menika kalebet wonten ing wewengkon [[Kecamatan Plaosan]],[[Kabupaten Magetan]], [[Jawa Timur]]. <ref name="Sarang">Mardi Jawi dening Drs. Soetarno</ref>Leresipun inggih wonten ing sukunipun Gunung Lawu. Saking [[Magetan]] minggah ndeder kirang langkung 17 km. Menawi saking [[Tawang Mangu]] kirang langkung 15 km. Redinipun alus, menggak-menggok, sesawanganipun nengsemaken. Déné nginggilipunpun papan èndah menika kirang langkung 12.287 m saking lumahé segara.
==Kahanan==
Telaga menika wiyaripun kirang langkung 30 hektar lan jeronipun 28 métér.<ref name="telaga"/> “Suhu udara” antawisipun 180 C-250 C.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan saged narik kawigaténanipun para wisatawan ngantos atusan èwu saben taunipun. <ref name="telaga"/> Pramila pihak [[Dinas Pariwisata]] sajakipun sengkut mbudidaya amrih Telaga sarangan saged katingal saya nengsemaken lan narik kawigatén.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan ugi nggadahi acara saben taun, kadosta [[labuh sesaji]] saben [[Jum’at Pon]] [[wulan Ruwah]], preinan sekolah ing tengah yaun, Ledug [[Sura]] 1 Muharram, lan Pesta kembang api ing malem warsa énggal.<ref name="telaga"/>
5.490

besutan