Brigadir Jéndral: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
c (Brigadir Jènderal dipunalihaken dhumateng Brigadir Jéndral: pasang aksara)
 
=== Asal mula migunakaké tembung Brigadir ===
Pangkat ''brigadir jènderaljéndral'' bisa dilacak marang asalé saka militèr ing [[Eropah]], yakuwi '''Brigadir JènderalJéndral''' (disederhanakakédiprasajakaké dadi ''Brigadir''), ngomandoni sawijining [[Brigade]] ing lapangan. Pangkat iki nyebar menyang saindhenging donya ing [[abad kaping 18]] déning [[Amérika Sarékat]], sarta Krajan [[Britania Raya]].
 
Jroning Angkatan Laut, pangkat Brigadir JènderalJéndral setaraf karo pangkat [[w:Commodore (rank)|Commodore]], senadyan ing sawetara negara dipigunakaké uga pangkat [[w:Rear Admiral|Rear Admiral]].
 
=== Brigadir Jènderal ing [[TNI]] ===
78.625

besutan