Brigadir Jéndral: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
typo
(typo)
[[Gambar:iconbrigjen.gif|right]]
'''Brigadir JènderalJéndral''' (sering dicekak '''Brigjèn''') kuwi pangkat paling endhèkcendhèk jroning tataran [[perwira tinggi]] ing sawetara negara, biasané sak tingkat sadhuwuré [[Kolonèl]] lan sak tingkat sangisoré [[Mayor JènderalJéndral]]. Sering kadadéyan ing sawetara negara migunakaké pangkat [[Mayor JènderalJéndral]] (kanthi bintang siji) minangka pangkat paing endhèkcendhèk banjur [[Lètnan JèndralJéndral]] (bintang loro, [[w:Colonel General|Colonel General]] (bintang telu) lan [[Jènderal]] (bintang papat).
 
=== Asal mula migunakaké tembung Brigadir ===
=== Brigadir Jènderal ing [[TNI]] ===
[[Gambar:Ph tni-ad bin1.jpg|right|frame|300px|Tandha pangkat kang dipigunakaké ing sandhangan dhines pedinan]]
'''Brigadir JènderalJéndral''' kuwi pangkat paling endhèk ing tataran [[perwira tinggi]] ing [[TNI Angkatan Dharat]], saliyané kuwi ''Brigadir JènderalJéndral'' dianggo uga déning [[Korps Marinir]], [[TNI Angkatan Laut]]. Kang nyandhang pangkat iki nganggo tandha pangkat kanthi bintang siji. Pangkat iki setara karo [[Laksamana Pertama]] ing lingkungan [[TNI Angkatan Laut]] (saliyané [[Korps Marinir]]) lan [[Marsekal Pertama]] ing lingkungan [[TNI Angkatan Udhara]].
 
=== Delengen uga ===
* [[JènderalJéndral]]
* [[Tandha pangkat militèr]]
* [[TNI Angkatan Dharat]]
 
[[Kategori:Perwira tinggi|JènderalJéndral, 1]]
 
[[ar:عميد (رتبة عسكرية)]]
78.625

besutan