Aténa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Mengubah: cu:Аѳинꙑ)
Tidak ada ringkasan suntingan
| [[Wilayah]]: || 38 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Penduduk]]: || 745.514 jiwa <small>''(2001)''</small> atau 34.738070.734 jiwa untuk aglomerasi Athena Raya <small>''(2005)''</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Pelat nomor kendaraan bermotor: || <tt>YX*,YZ*,YA*,YB*,YE*,YH*</tt> dan semua nomor dengan dua huruf
|}
 
'''Aténa''' ([[basa Yunani|Yunani]]: Αθήνα ''Athína'', IPA /a'θina/) iku [[ibu kutha]] negara [[Yunani]]. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 34,70 yuta jiwa.
Athena uga asring disebut minangka asalé peradaban ''barat'' amarga rupa-rupa prestasi budayané ing [[abad ka-4]] lan [[Abad ka-5|k-5]] lan ndadèkaké sugih bangunan, monumen, lan karya seni kuno. Salah sijiné kang paling kondhang yakuwi [[Acropolis]] sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi [[Olimpiade Athena 2004]].
== Transportasi ==
Naraguna anonim