Lesung: Béda antara owahan

57 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+gambar
c (r2.6.4) (bot Menambah: zh:研缽和研杵)
(+gambar)
 
Lesung uga bisa dadi piranti kanggo ngetokaké suara kang énak dirungu yaiku arupa kothèkan. Nalika nutu bebarengan, wong padésan nuthuk aluné nganggo irama lan senggakan kayadéné nabuh tetabuhan dadi banjur ngasilaké swara sing harmoni kanggo nambah semangat nyambutgawé.
[[Gambar:Lumpang.JPG|thumb|200px|Tumpukan lumpang kayu]]
 
Amarga perkembangan jaman, lesung ing jaman maju wis ora kanggo nutu pari manèh, ananging wis akèh owah-owahan kagunané. Ing jaman maju iki lesung kerep dimupangataké kanggo pajangan ana ing omah utawa diolah dadi bakalan kang luwih mupangati, kayata : digawé papan, [[kusèn]], [[méja]], [[lawang]] utawa [[wayang golèk]].
4.454

besutan