Pondhok pesantrèn Tebu Ireng: Béda antara owahan

658 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(ganthi bentuk penomoran)
|footnotes =
}}
'''Pesantren Tebu Ireng''' yaiku salah sawijining pondok pesantrèn kang gedhé ing [[Jombang]], [[Jawa Timur]]. <ref name="internet1">{{id}} [http://www.tebuireng.net/ Tebu Ireng] (15 Mei 2011)</ref> Pesantrèn iki dibangundiadegké deningdéning Kyai [[Hasyim Asy'ari]] nalika tahun [[1899]].<ref name="internet1"/> Kejaba pelajaran bab [[agama Islam]], ilmu [[syariat]], lan [[basa Arab]], pelajaran umum uga kalebu ing struktur kurikulum pengajarané.<ref name="internet1"/> Pesantrèn Tebu Ireng wis akèh mènèhi konstribusi dan sumbangan karo masyarakat, kang utamané ing bab pendidikan [[Islam]] ing [[Indonesia]].<ref name="internet1"/>
 
==Sejarah==
Pesantren Tebu Ireng dibangundiadegké déning Kyai Hasyim Asy'ari nalika tahun 1899 M.<ref name="internet3">{{id}}[http://news.okezone.com/read/2010/01/04/337/290508/gus-dur-bisa-bicara-dengan-arwah-hasyim-asy-ari Gus Dur](15 Mei 2011)</ref> Nalika kuwi ing tahun 1899 Kyai Hasyim nembé mulih saka ibadah haji ning [[Makkah]], Kyai Hasyim tuku tanahé dalang ing dukuh [[Tebu Ireng]] kang jaraké kira-kira 200mèter saka pabrik gula cukir.<ref name="internet3"/> Ing dukuh kuwi Kyai Hasyim Asy'ari gawé omah lan gawé pondok kanggo para santriné.<ref name="internet3"/> Bagéyan ngarep digawé saka gedhèg, ruang kuwi digawé kanggo panggon mulang para santri lan shalat jama'ah.<ref name="internet3"/> Banjur sing bagéyan mburi digawé omah.<ref name="internet3"/> Nalika pisanan, jumlah santriné mung wolu, lan telung sasi mengarep santriné tambah dadi wolulikur.<ref name="internet3"/>
 
==Sistem Pandhidhikan==
866

besutan