Sultan Agung: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
c
bot Mengubah: nl:Agoeng de Grote; kosmetik perubahan
c (r2.7.1) (bot Menambah: nl:Agung de Grote)
c (bot Mengubah: nl:Agoeng de Grote; kosmetik perubahan)
[[Gambar:Sultan Agung.jpg|right|thumb|Sultan Agung]]
'''Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo''' (lair: [[Mataram]], [[1593]] - wafat: [[Mataram]], [[1645]]) iku raja [[Kasultanan Mataram]] sing mrintah taun [[1613]]-[[1645]]. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan paling gedhé ing [[Jawa]] lan [[Nusantara]] wektu semana.
 
Saka jasa-jasané minangka pejuang lan budayawan, Sultan Agung wis ditetepaké dadi [[pahlawan nasional Indonesia]] adhedhasar S.K. Presiden No. 106/TK/1975 tanggal 3 November 1975 amarga wis gigih nentang praktik penjajahaning walanda, kaping pindho sultan agung nyerang VOC ing Batavia , ing taun 1628 lan taun 1629
[[id:Sultan Agung dari Mataram]]
[[ms:Ayokrokusumo, Sultan Agung]]
[[nl:AgungAgoeng de Grote]]
39.886

besutan