Thiwul: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(typo sithik)
{{Infobox Makanan
| name = Thiwul
| image = [[Gambar:Tiwul.JPG|thumb|200px|]]
| caption = Thiwul
| alternate_name =
| course =
| served =
| main_ingredient = [[Gaplek]] utawa [[Ketélaketéla pohung]]
| variations =
| calories =
| other =
}}
 
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]], [[Pacitan]] lan [[Wonogiri]] asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[maag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalesapanungalé. Thiwul uga digunakakedigunakaké dadi panganan pokok jroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
 
 
 
{{rintisan}}
 
{{Masakan Indonésia}}
 
Naraguna anonim