Ion: Béda antara owahan

53 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+diakritik
(+diakritik)
Ion pisanan ditemoke ana ing sawijining teori dening Michael Faraday nalika taun 1830.<ref name="internet3">{{id}}[http://surgaku.com/2010/04/pengertian-ion/ surgaku.com]</ref> Ion mau kanggo ngambarake ngenani bagian melekul kang gerake tumuju arah anoda utawa katoda ana ing tabung hampa udara (vacuum tube, CRT).<ref name="internet3"/> Nanging, mekanisme prastawa iki nembe bisa dideskripsikake taun 1884 dening Svante August Arrhenius ana ing disertasi doktore ing University of Uppsala.<ref name="internet3"/> Wiwitane teori iki ditolak nanging sakwise kuwi disertasine menangi Hadiah Nobel Kimia ana ing taun 1903.<ref name="internet3"/>
 
==Ion NegatifNégatif lan Positif==
Ion negatifnégatif keadaanekeadaané stabil ana ing udara kanthi cara jiretan karo molekul banyu kang ana ing sekitaresekitaré.<ref name="internet4">{{id}}[http://www.pusatbiofir.com/negative-ion-a-28.html www.pusatbiofir.com]</ref> Merga saka mau, ion-ion negatifnégatif akehakéh ditemokeditemoké nalika udan.<ref name="internet4"/> Saben friksi utawa gesekangésékan kang ana ing udara cenderung nghasilakennghasilaké ion positif lan ngusir ion negatifnégatif.<ref name="internet4"/> KedadeanKedadéan mau merga angin biasanebiasané nggawa debu utawa polutan.<ref name="internet4"/> Partikel debu utawa polutan kuwi duweduwé muatan positif.<ref name="internet4"/> Menawi gesekangésékan udara cenderung ngasilakengasilaké ion positif, makananging benturan banyu kuwi malah ngasilakengasilaké ion negatifnégatif.<ref name="internet4"/> Nalika banyu nabrak abrak liya, ion positif kuwi tiba bareng banyu.<ref name="internet4"/> SawalikeSawaliké karo ion positif, ion negatifnégatif mabur bareng kabut kang metu saka deburan banyu.<ref name="internet4"/>
Ion positif cenderung duweduwé dampak negatifnégatif kanggo kesehatankeséhatan antaraneantarané:<ref name="internet4"/>
# Bisa ndadekakendadekaké ketidakseimbangan kimiawi tubuhawak manungsa, bisa ngantingganggunganti kesehatanngganggu keséhatan.<ref name="internet4"/>
# Keracunan ion positif bisa ndadekakendadekaké produksi hormon serotonin ana ing otak.<ref name="internet4"/>
# Bisa nyebabakenyebabaké blood dyscresia utawa gangguan kelainan pembekuan darah.<ref name="internet4"/>
'''ManfaateManfaaté ion negatifnégatif:'''
Manfaat kang bisa diasilakediasilaké saka ion negatifnégatif kayata:<ref name="internet5">{{id}}[http://japan-biofir.com/biofir-news/manfaat-negatif-ion-atau-anion.htm japan-biofir.com]</ref>
# Ion NegatifNégatif ana ing udara bisa mlebu ana ing awak manungsa liwat pernapasan lan pori-pori kulit.<ref name="internet5"/> Ion iki mlebu ana ing selsél njero awak melu ana ing arus aliran getih.<ref name="internet5"/> Ion NegatifNégatif ana ing awak bisa nguraikenguraiké asam laktat dadi zat kang ara bahaya (air lan ion laktat) kang gampang digawa aliran getih tumuju panggon pembuangan.<ref name="internet5"/>
# SakliyaneSakliyané kuwi Ion NegatifNégatif duweduwé kemampuan kanggo ningkatkeningkatké kerja limpa kanggo nghasilkenghasilké kekebalan awak.<ref name="internet5"/>
# Bisa mbersihkembersihké udara lan uga apik kanggo kesehatan.<ref name="internet5"/> Ion NegatifNégatif uga duweduwé manfaat kanggo mateni virus lan bakteribaktéri kang ana ing udara sekitaresekitaré dhewedhéwé.<ref name="internet5"/>
# Ion NegatifNégatif uga migunani kanggo netralkenetralké Superoksida.
 
 
4.395

besutan