Ion: Béda antara owahan

14 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+diakritik
(+diakritik)
(+diakritik)
 
==Sejarah Ion==
Ion pisanan ditemokeditemoké ana ing sawijining teoritéori deningdéning MichaelMichaél Faraday nalika taun 1830.<ref name="internet3">{{id}}[http://surgaku.com/2010/04/pengertian-ion/ surgaku.com]</ref> Ion mau kanggo ngambarakengambaraké ngenani bagian melekulmolekul kang gerakegeraké tumuju arah anoda utawa katoda ana ing tabung hampa udara (vacuum tube, CRT).<ref name="internet3"/> Nanging, mekanisme prastawa iki nembenembé bisa dideskripsikakedideskripsikaké taun 1884 dening Svante August Arrhenius ana ing disertasi doktoredoktoré ing University of Uppsala.<ref name="internet3"/> WiwitaneWiwitané teoritéori iki ditolak nanging sakwisesakwisé kuwi disertasinedisertasiné menangi Hadiah NobelNobél Kimia ana ing taun 1903.<ref name="internet3"/>
 
==Ion Négatif lan Positif==
4.395

besutan