Ion: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+diakritik
(+diakritik)
(+diakritik)
[[Gambar:Nitrate-ion-elpot.png|thumb|200px|Medan potensial elektrostatik saking ion Nitrat]]
'''Ion''' yaiku atom autawa sekumpulan atom kang duweduwé muatan [[listrik]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.e-dukasi.net/index.php?mod=script&cmd=Bahan%20Belajar/Materi%20Pokok/view&id=258&uniq=2229 www.e-dukasi.net]</ref> Ion asaleasalé saka siji atom unsur (monoatom).<ref name="internet2">{{id}}[http://www.scribd.com/doc/18037840/08-Bab-7-Atom-Ion-Dan-Molekul www.scribd.com]</ref> Uga ana ion kang asaleasalé saka gabungan loro utawa luwih atom unsur kang rbedabeda (poliatom).<ref name="internet2"/>
Ion kang muatan listrikelistriké [[negatifnégatif]] dijenengi [[anion]].<ref name="internet1"/>Ion kang muatan listrikelistriké positif dijenengi [[kation]].<ref name="internet1"/>Proses kanggo pembentukan ion dikenal karo jeneng [[ionisasi]].<ref name="internet1"/>[[Atom]] utawa kelompok atom kang terionisasi ditandai karo tikatas n+ utawa n-.<ref name="internet1"/> n yaiku jumlah [[elektron]] kang ilang utawaneutawané dientukedientuké.<ref name="internet1"/>
 
==Sejarah Ion==
4.395

besutan