Vitamin C: Béda antara owahan

145 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
nerusake mumpangate vit c
(nerusake mumpangate vit c)
(nerusake mumpangate vit c)
==Mumpangate Vitamin C==
Vitamin C kang duweni akeh mumpangat kerep diceluk dadi rajane vitamin.<ref name="internet4">[http://organisasi.org/vitamin-c-sebagai-kebutuhan-atau-gaya-hidup-manfaat-masalah-dosis-dan-efek-dampak-buruk-vitamin-c organisasi.org]</ref>Ing ngisor iki ana pirang-pirang bab kang dadi mumpangate vitamin C.<ref name="internet4"/>
#Antioksidan paling apik. Vitamin C bisa ngalangi radikal bebas lan ''menetralisir'' sadurunge radikal bebas ngrusak sel awak.<ref name="Internet5">[http://www.smallcrab.com/kesehatan/675-manfaat-vitamin-c-bagi-kesehatan smallcrab2]</ref> Dosis konsumsi vitamin C sing ideal yaiku 75 miligram saben dina.<ref name="internet4"/> Ibu sing lagi ngandut lan nyusoni merlokake dosis sing luwih akeh saka jumlah dosis mau.<ref name="internet4"/> kira-kira 200 miligram sedina.<ref name="internet4"/> Dene kanggo wong-wong sing mapan ing kutha gedhe kaya Jakarta dosis sing diperlokake bisa nganti 500 miligram sedina.<ref name="internet4"/> Vitamin C dadi antioksidan paling apik merga dheweke cepet larut ing banyu.<ref name="Internet5"/> Banyu kuwi cepet nyebar ing awak, dadine vitamin C kuwi bisa cebet nyebar uga ing kabeh bagian awak.<ref name="Internet5"/> Antioksidan kuat liyane kayata Vitamin E lan enzim antioksidan kaya superoksida dismutase (SOD) lan glutathione prelu Vitamin C supaya bisa kerja kanthi apik.<ref name="Internet5"/> Vitamin C uga diprelokan enzim-enzim liyane kanggo ngumpulake lan nyaring racun kaya timah lan zat polutan ing jero awak.<ref name="Internet5"/>
 
===Cathetan Suku===
303

besutan