Vitamin C: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+diakritik sithik
(+diakritik sithik)
'''Vitamin C''' kuwi salah siji vitamin sing ''larut'' ing jero [[banyu]].<ref name="Internet1">[http://dokter-herbal.com/vitamin-c.html dokter-herbal.com]</ref> Vitamin C diperlokaké awak kanggo nggawé ''[[kolagén]]'' ing jero [[balung]], balung rawan, [[otot]], pembuluh gètih lan ngréwangi nyerep [[zat besi]].<ref name="Internet1"/> Saliyane kuwi, vitamin C uga bisa ngrewangi nggawé lan ngrumati zat ''perekat'' sing nyambungake sel-sel ing jaringan ing jero awak.<ref name="internet3>[http://www.smallcrab.com/kesehatan/658-sekilas-mengenal-vitamin-c smallcrab.com]</ref>Vitamin kang uga duwe jejuluk ''asam askorbat'' iki duwé wujud [[kristal]] [[putih]].<ref name="Internet2">[http://www.researchgate.net/publication/42350058_Peranan_Vitamin_C_Terhadap_Kesehatan_Tubuh_Dan_Rongga_Mulut www.researchgate.net]</ref> Vitamin C bakal luwih awèt kandhungané nalika bentuké padhèt, yèn ing bentuk larutan vitamin C bakal cepet rusak amarga ''[[oksidasi]]'' hawa lan ''[[oksigen]]''.<ref name="Internet2"/>
==Mumpangate Vitamin C==
Vitamin C kang duwé akehakèh mumpangat kerep diceluk dadi rajanerajané vitamin.<ref name="internet4">[http://organisasi.org/vitamin-c-sebagai-kebutuhan-atau-gaya-hidup-manfaat-masalah-dosis-dan-efek-dampak-buruk-vitamin-c organisasi.org]</ref>Ing ngisor iki ana pirang-pirang bab kang dadi mumpangatemumpangaté vitamin C.<ref name="internet4"/>
#[[Antioksidan]] paling apik. Vitamin C bisa ngalangi ''[[radikal bébas]]'' lan ''menétralisir'' sadurungé ''radikal bebas'' ngrusak sel awak.<ref name="Internet5">[http://www.smallcrab.com/kesehatan/675-manfaat-vitamin-c-bagi-kesehatan smallcrab2]</ref> ''[[Dosis]]'' ''konsumsi'' vitamin C sing pas yaiku 75 miligram saben dina.<ref name="internet4"/> Ibu sing lagi ngandut lan nyusoni merlokaké ''dosis'' sing luwih akèe saka jumlah dosis mau.<ref name="internet4"/> Kira-kira 200 miligram sedina.<ref name="internet4"/> Déné kanggo wong-wong sing mapan ing kutha gedhé kaya [[Jakarta]] ''dosis'' sing diperlokaké bisa nganti 500 miligram sedina.<ref name="internet4"/> Vitamin C dadi ''antioksidan'' paling apik merga:
*Vitamin C cepet larut ing banyu.<ref name="Internet5"/> Banyu kuwi cepet nyebar ing awak, dadiné vitamin C kuwi bisa cepet nyèbar ing awak.<ref name="Internet5"/>
303

besutan