Iwak cupang: Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(+id:, mindhahke cathetan suku ing ngisor)
 
Miturut saperangan literatur, jeneng cupang sejatine mung kanggo ngarani iwak saka marga ''Trichopsis'' kayadene ''Trichopsis vittatus'' (cupang abang), ''Trichopsis pumillus'' (cupang biru) lan ''Trichopsis scalleri'' (cupang ijo). <ref name="buku3">{{id}} Redaksi PS. 2009. ''Cupang, Panduan Lengkap Memelihara Cupang Hias dan Cupang Adu''. Jakarta: Penebar Swadaya. (ISBN 9790023502;kaca 7)</ref>Wiwitane ya iwak sawah iki kang dening para bebrayan umum diarani iwak cupang, nanging awit taun 1960-an cupang saka marga ''Trichopsis'' kasebut banjur kalah pamor ketimbang cupang saka marga ''Betta''. <ref name="buku3"/>
 
== Jenis Cupang ==
 
 
==Galeri Cupang==
4.395

besutan