Iwak cupang: Béda antara owahan

703 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
*Betta balunga
*Betta breviobesus
 
Cupang hias dibagi dadi:
* ''Halfmoon'' (setengah bulan), cupang jenis iki duwe sirip lan buntut amba lan simetris kaya bentuk wulan setengah. Jenis cupang iki pisanan dibudidaya ana ing [[Amerika Serikat]] dening [[Peter Goettner]] taun [[1982]].
* ''Crowntail'' (buntut mahkota) ytawa serit, cupang jenis iki pisanan dibudidayake dening peternak cupang saka daerah [[Jakarta kulon]], yaiku ana ing daerah slipi taun [[1968]]{{fact}} Ciri utamae yaiku sirip lan buntut kang kaya sisir.
* ''Double tail'' (ekor ganda)
* ''Plakat Halfmoon''
* ''giant'' (cupang raksasa), cupang jenis iki mkasil saka perkawinan silang antarane cupang biasa karo cupang alam, cupang jenis iki ukurane bisa nganti 12 cm.
 
==Galeri Cupang==
4.395

besutan