Iwak cupang: Béda antara owahan

20 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
 
Cupang hias dibagi dadi:
* ''[[Halfmoon]]'' (setengah bulan), cupang jenis iki duwé sirip lan buntut amba lan simetris kaya bentuk wulan setengah. Jenis cupang iki pisanan dibudidaya ana ing [[Amerika Serikat]] déning [[Peter Goettner]] taun [[1982]].<ref name="internet3">{{id}}[http://www.blogiztic.com/info/jenis-jenis-ikan-cupang-hias-lengkap.html www.blogiztic.com] </ref>
* ''[[Crowntail]]'' (buntut mahkota) utawa serit, cupang jenis iki pisanan dibudidayaké dening peternak cupang saka daérah [[Jakarta kulon]], yaiku ana ing daérah slipi taun [[1968]]{{fact}} Ciri utamaé yaiku sirip lan buntut kang kaya sisir.<ref name="internet3"/>
* ''[[Double tail]]'' (ekor ganda).<ref name="internet3"/>
* ''[[Plakat Halfmoon]]''.<ref name="internet3"/>
* ''[[giant]]'' (cupang raksasa), cupang jenis iki mkasil saka perkawinan silang antarané cupang biasa karo cupang alam, cupang jenis iki ukurané bisa nganti 12 cm.<ref name="internet3"/>
 
==Galeri Cupang==
1.824

besutan