Kenari (manuk): Béda antara owahan

48 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
==Jinis==
Wiwit gangsal abad kepengker, manuk kenari asring kawin silang kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun, dadosaken manuk kenari piyambak nggadhahi pitung jinis kadosta:<ref name="Internet1"/>
# [[Kenari Norwich]], menika jinis ingkang nggadhahi sejarah bènten kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun.<ref name="Internet3">{{id}}[http://kenariku.tripod.com/html/jenis.html Jenis Kenari yang Umum](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet4">{{id}}[http://www.wasalam.co.cc/2011/02/jenis-jenis-kenari_17.html Jenis-Jenis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Rikala semanten kathah tiyang nenun saking bangsa [[Flam]] ingkang ngingu manuk kenari jinis menika lan asring dipunasta pindah dhateng [[Inggris]] amargi dipunjajah dening bangsa [[Spanyol]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Penenun-penenun menika manggèn wonten dhaérah [[Norwich]] ing [[Norflok]] [[(Inggris)]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha saking manuk kenari jinis menika [[wulunipun]] ingkang [[kandel]] lan wujudipun [[bunder]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Dadanipun]] amba, [[gegeripun]] cekak ugi amba,[[wulunipun]] cekak lan [[buntutipun]] ugi cekak.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk menika nggadhahi warna [[ijem]]. .<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun kinten-kinten [[15-16cm16]]cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Cinnamon]], mèmper karo [[Kenari Norwich]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Manuk iki nduweni wulu kandel lan wujud kang sarwa bunder.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Border]], paling misuwur ing kalangan [[kenari]] liyané.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis iki asale saka cumberland fancy, lan saka sempadan (border) antarane lnggeris lan Scotland.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk iki wujude bunder kabeh yen dideleng saka ngendi wae.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis iki dawane mung nganti 14 cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
326

besutan