Kenari (manuk): Béda antara owahan

38 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Wiwit gangsal abad kepengker, manuk kenari asring kawin silang kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun, dadosaken manuk kenari piyambak nggadhahi pitung jinis kadosta:<ref name="Internet1"/>
# [[Kenari Norwich]], menika jinis ingkang nggadhahi sejarah bènten kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun.<ref name="Internet3">{{id}}[http://kenariku.tripod.com/html/jenis.html Jenis Kenari yang Umum](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet4">{{id}}[http://www.wasalam.co.cc/2011/02/jenis-jenis-kenari_17.html Jenis-Jenis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Rikala semanten kathah tiyang nenun saking bangsa [[Flam]] ingkang ngingu manuk kenari jinis menika lan asring dipunasta pindah dhateng [[Inggris]] amargi dipunjajah dening bangsa [[Spanyol]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Penenun-penenun menika manggèn wonten dhaérah [[Norwich]] ing [[Norflok]] [[(Inggris)]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha saking manuk kenari jinis menika [[wulunipun]] ingkang [[kandel]] lan wujudipun [[bunder]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Dadanipun]] amba, [[gegeripun]] cekak ugi amba,[[wulunipun]] cekak lan [[buntutipun]] ugi cekak.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk menika nggadhahi warna [[ijem]]. .<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun kinten-kinten [[15-16]]cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Cinnamon]], menika mèmper karokaliyan [[Kenari [[Norwich]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Manuk ikimenika nduweninggadhahi [[wulu]] ingkang [[kandel]] lan wujud kangingkang sarwa [[bunder]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Border]], paling misuwur ing kalangan [[kenari]] liyané.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis iki asale saka cumberland fancy, lan saka sempadan (border) antarane lnggeris lan Scotland.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk iki wujude bunder kabeh yen dideleng saka ngendi wae.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis iki dawane mung nganti 14 cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Lancashire]], jinis paling gedhé ing negara [[Inggris]].<refname="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Kenari jinis iki paling gedhe ing Inggeris.<ref name="Internet3"/> Kenari spesis jinis iki uga angel ditemoni ing jaman saiki.<ref name="Internet3"/> Manuk iki mung katon yen lagi nggrumbul karo kenari liyane.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Jinis iki ndewuni mahkota utawa jambul kang diarani lancashire coppy.<ref name="Internet3"/> ana uga kang sirahe bunder aran lancashire plain head.<ref name="Internet3"/>
326

besutan