Iwak cupang: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
typo sithik
(typo sithik)
(typo sithik)
'''Iwak cupang''' kalebu sawijining [[iwak]] kang asalé asli saka [[Asia Kidul-Wétan]].<ref name="buku1">{{id}} Joty Atmadjaja & Maloedyn Sitanggang. Panduan Lengkap Budi Daya & Perawatan Cupang Hias. Jakarta:AgroMedia (ISBN 9790061552;kaca 1)</ref> Iwak jinis iki nduwéni variasi sirip, sisik, bentuk lan werna kang èndah lan akeh macemé.<ref name="buku1"/> Ana ing saperangan dhaérah, iwak kang kalebu agrésif lan seneng maméraké sirip lan buntuté iki kerep uga diarani ''iwak aduan''.<ref name="buku2">{{id}} Sunari. Budi Daya Cupang. Jakarta:Ganeca Exact(ISBN 795714619;kaca 2)</ref> Nanging sanadyan iwak iki diarani iwak aduan sejatine kang diadu \ mung iwak saka jinis lanang wae.<ref name="buku2"/>
 
Miturut saperangan literatur, jeneng cupang sejatiné mung kanggo ngarani iwak saka marga ''Trichopsis'' kayadéné ''Trichopsis vittatus'' (cupang [[abang]] ), ''Trichopsis pumillus'' (cupang [[biru]] ) lan ''Trichopsis scalleri'' (cupang [[ijo]] ). <ref name="buku3">{{id}} Redaksi PS. 2009. ''Cupang, Panduan Lengkap Memelihara Cupang Hias dan Cupang Adu''. Jakarta: Penebar Swadaya. (ISBN 9790023502;kaca 7)</ref>Wiwitané ya iwak sawah iki kang dening para bebrayan umum diarani iwak cupang, nanging awit taun 1960-an cupang saka marga ''Trichopsis'' kasebut banjur kalah pamor ketimbang cupang saka marga ''Betta''. <ref name="buku3"/>
 
== Jinising==
4.454

besutan