Pengantèn: Béda antara owahan

362 bèt wis ditambahake ,  14 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Penganten''' iku sepasang [[wong]] (penganten putri lan penganten kakung) neng acara pengantenan sing wis njalani upacara [[ijab kabul]] lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum [[agama]]. Penganten utawa manten iku uga biasa diarani raja sedina merga neng [[dina]] penyelenggaraan [[pernikahan]], pasangan iku disandingake neng [[singgahsana]] utawa [[pelaminan]] sing disedia'ake kusus uga dihiasi kusus. Pasangan penganten uga diladeni kusus dening kaluargane masing-masing uga ngagem [[rasukan]] kusus kaya pasangan [[raja]] lan [[permaisuri]].
 
*[[Bengi==Rasukan penganten]]==
Rasukan sing diagem penganten umume dadi tanggungjawab [[pemaes]] utawa uga diarani [[dhukun penganten]].
Rasukan sing diagem penganten iku dirancang lan digawe kusus, beda karo rasukan liyane. Umume sing diagem penganten kakung iku luwih ringkes tinimbang sing diagem penganten putri, iki utamane neng upacara pengantenan modern. <br>
RasukanBiasane sing diagemrasukan penganten umumeiki dadi tanggungjawab [[pemaes]] utawa uga diarani [[dhukun penganten]].
 
*[[==Kamar penganten]]==
 
==Bengi penganten==
 
==Penganten kakung==
==Uga pirsani==
*[[Pengantenan]]
*[[Bengi penganten]]
*[[Kamar penganten]]
*[[Penganten anyar]]
*[[Penganten massal]]
8.964

besutan