Pratélaning upacara adat Jawa: Béda antara owahan

202 bèt wis ditambahake ,  14 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Ing kabudayan [[Jawa]] akeh upacara-upacara adat sing umum diselenggarake, antarane (diurut wiwit [[kelairan]] nganti [[seda]]):
 
==NembeAna mbobothubungane utawakaro metengwong==
(diurut wiwit [[kelairan]] nganti [[seda]]):
===Nembe mbobot utawa meteng===
*[[Ngliman]]
*[[Mitoni]]
 
===Klairan===
*[[Motong ari-ari]]
*[[brokohan]]
*[[Selapanan]]
 
===Bocah===
*[[Tedak sinten]]
*[[Tingalan]]
*[[Nyapih]]
 
===Lajang===
*[[Khitanan]]
*[[Tarapan]]
*[[Pangur]]
 
===Jaka & Prawan===
*[[Pengantenan]]
 
===Tilar / Seda===
*[[Surtanah]]
*[[Nelung dina]]
*[[Pendak pindho]]
*[[Nyewu]]
 
==Ana hubungane karo alam==
*[[Sedekah bumi]]
*[[Bersih desa]]
*[[Tolak bala]]
*lan liyane
 
==Ana hubungane karo agama / kapercayaan==
*[[Nyadran]]
*lan liyane
 
 
8.964

besutan