Iwak cupang: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
typo sithik
(typo sithik)
(typo sithik)
== Jinising==
Jinis cupang kang dikenal saiki yaiku:<ref name="internet1">{{id}}[http://www.o-fish.com/Betta/kerabat_1.php Kerabat cupang] </ref><ref name="internet2">{{id}}[http://www.itis.gov/servlet/SingleRpt/SingleRpt?search_topic=TSN&search_value=172610 www.itis.gov] </ref>
* [[Betta pugnax]] ''(Forest Betta)''
* [[Betta taeniata]] ''(Banned Betta)''
* [[Betta macrostoma]] ''(Bruney Beauty)''
* [[Betta unimaculata]] ''(Golden Slender)'''
* [[Betta picta]] ''(Painted Betta)''
* [[Betta anabantoides]] ''(Pearly Betta)''
* [[Betta edithae&nbsp;]]''(Betta Brederi)''
* [[Betta foerschi]] ''(Purple Saphire Betta)''
 
Iwak cupang ana ing ndhuwur dikenal karo ''mouth breeder'' yaiku iwak cupang kang ngangeremi [[endhog]]é ana ing jero [[cangkem]].<ref name="internet1"/> Ana ing ngisor iki yaiku jenis iwak cupang betta, kang gawé omahé nganggo busa (bublle nest).<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/>
* [[Betta akarensis]] ('Sarawak Betta)''
* [[Betta coccina]] ''(Clorat's Betta)''
* [[Betta bellica]] ''(Standard's Betta)''
* [[Betta tesyae]] ''(Peaceful Betta)''
* [[Betta smaragdina]] ''(Emerald Betta)''
* [[Betta imbelissplendens]] (Slugger's'(Siamese BettaFighting Fish)''
* [[Betta splendens]] (Siamese Fighting Fish)
Jenis ikan cupang liya kang dikenal yaiku<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/>:
*[[Betta albimarginata]]
 
Cupang hias dibagi dadi:
* ''[[Halfmoon]]'' (setengah bulanwulan), cupang jenis iki duwé sirip lan buntut amba lan simetris kaya bentukwujud wulan setengah. JenisJinis cupang iki pisanan dibudidaya ana ing [[AmerikaAmérika SerikatSarikat]] déning [[Peter Goettner]] [[taun]] [[1982]].<ref name="internet3">{{id}}[http://www.blogiztic.com/info/jenis-jenis-ikan-cupang-hias-lengkap.html www.blogiztic.com] </ref>
* ''[[Crowntail]]'' (buntut mahkota) utawa serit, cupang jenisjinis iki pisanan dibudidayaké dening peternak cupang saka daérahdhaérah [[Jakarta kulon]], yaiku ana ing daérah slipi taun [[1968]]{{fact}} Ciri utamaé yaiku sirip lan buntut kang kaya sisir.<ref name="internet3"/>
* ''[[Double tail]]'' (ekorbuntut gandadobel).<ref name="internet3"/>
* ''[[Plakat Halfmoon]]''.<ref name="internet3"/>
* ''[[giant]]'' (cupang raksasa), cupang jenis iki mkasil saka perkawinan silang antarané cupang biasa karo cupang alam, cupang jenis iki ukurané bisa nganti 12 cm.<ref name="internet3"/>
4.454

besutan