Hera: Béda antara owahan

481 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(+sithik)
c
}}
'''Hera''' ([[basa Yunani]]: Ἥρα utawa Ἥρη) yaiku dewi pernikahan ana ing [[mitologi Yunani]]. Hera kuwi mbakyu lan uga garwa saka [[Zeus]]. Hera yaiku putra saka [[Kronos]] lan [[Rea]] lan kalebu siji saka [[12 Dewa Olimpus]]. Ana ing [[mitologi Romawi]], Hera dihubungke karo [[Juno]]. [[Sapi]] lan [[merak]] yaiku kewan kang dikeramatake kanggo Hera. Hera digambarake kaya dewi kang kebak hikmat. Hera sering ditahtake lan dinobatake karo ''polos'' (mahkota awujud lingkaran kang mung dianggo dening dewi-dewi agung). Hera terkenal karo sifate kang cemburuan lan pendendam, utamane marang selingkuhan lan anak-anak Zeus. Hera uga tau murka marang [[Pelias]] merga mateni wong ana ing kuil Hera. Hera uga nate murka marang [[Paris (mitologi)|Paris]] kang ora milih Hera dadi putri paling ayu lan luwih milih [[Afrodit]] dadi putri kang paling ayu.
== Etimologi ==
[[Walter Burkert]] madakake jeneng Hera karo ''hora'' (‘ωρα, musim).<ref>[[Walter Burkert|Burkert]], hlm. 131.</ref> Ana uga pendapat kang nyatake Hera kuwi mujudake wujud feminin saka ''hērōs'' (‘ηρως, tuan). Nanging [[John Chadwick]], pengurai [[Linear B]], negesake yen kaitane Hera karo 'hero' kuwi ora jelas<ref>Chadwick, ''The Mycenaean World'' (Cambridge University Press) 1976:87.</ref> Ing Linear B dhewe, Hera disebut karo jeneng ''E-ra''.
4.395

besutan