Setatus konservasi: Béda antara owahan

683 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+tabel status
c (Wikipedia:Status konsèrvasi dipunalihaken dhumateng Status konsèrvasi: dudu kaca proyek)
(+tabel status)
'''Status konservasi''' [[spesies]] iku indikator kamungelan kanggo spesies sing [[takson ekstan|isih ana]] lan kasisa tekan saiki utawa mangsa ngarep. Akèh faktor digunaaké kanggo nemtokaké status konservasi sawijining spesies: ora mung spesies sing kasisa, nanging uga kabèh paningkatan utawa panurunan populasi, tingkat suksèsé panangkaran, lan ancaman-ancamané.
 
==Tataran status==
{| class="wikitable" style="text-align:center; width:80%;"
|+ Status konsèrvasi
|-
|
! scope="col" | Basa Indonésia
! scope="col" | Basa Jawa
|-
! scope="row" | Extinct
|Punah
|Cures/Sirna
|-
! scope="row" | Extinct in the wild
| Punah di alam liar
|Sirna ing alam bébas
|-
! scope="row" | Critically endangered
|Kritis
|Kritis
|-
! scope="row" | Endangered
|Terancam
|Jroning bebaya
|-
!scope=”row” |Vulnerable
|Rentan
|Mutawatiri
|-
!scope=”row” | Conservation Dependent
|Tergantung konservasi
|Gumantung konsèrvasi
|-
!scope=”row” | Near Threatened
|Hampir terancam
|Kurang aman
|-
!scope=”row” |Least Concern
|Berisiko rendah
|Aman
|}
 
 
{{stub}}
 
78.625

besutan