Melilla: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Melilla''' kuwi sawijining [[eksklave]] duwèké [[Spanyol]] ing [[Segara Tengah|Mediterania]] kang amba wilayahé 12,3 km², dumunung ing pesisir lor panté [[Afrika Lor]] lan diubengi déning wilayahé [[Maroko]]. Melilla lan [[Ceuta]] iku loro wilayah Spanyol ana ing dharatan bawana [[Afrika]]. Kutha iki minangka bagéyan saka [[Provinsi Spanyol|provinsi]] [[Málaga]] nganti [[14 Maret]] [[1995]], banjur sawisé éntuk Status Otonomi.
 
Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé Spanyol dadi anggota [[Uni Eropah|Uni Éropah]]. Miturut cacah taun 2008, pedunungé ana 73.460 jiwa. Kutha iki nduwèni pedunung kang agamané [[Kristen]], [[Muslim]] (utamané wong Berber), lan [[Yahudi]] (minoritas). [[Basa Spanyol]] minangka basa resmi masarakat, nanging sawijining dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.
Naraguna anonim