Abdurrahman As-Sudais: Béda antara owahan

498 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| children =
}}
'''Abdurrahman as-Sudais''' inggih menika salah satunggalipun [[qori]] kawentar ingkang asalipun saking [[Arab Saudi]]. Panjenenganipun lair ing Saudi Arabia saking kabilah keluarga Anza. Panjenenganipun samenika dados imam utama ing [[Masjidil Haram]], [Mekkah]] Al Mukarramah. As-Sudais dipunangkat dados imam nalikanipun nembe yuswa 22 taun. Sanesipun dados imam, panjenenganipun dados dosen ing [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]]. Ing yuswanipun ingkang nembe 12 taun, Abdurrahman as-Sudais sampun apal kitab suci [[Al Quran]]. Wekdal menika panjenenganipun sekolah ing SD ‘Al Muthana Bin Harith’. Taun 1979, panjenengan lulus kathi predhikat istimewa saking [[Institut Sains Riyadh]]. Taun 1983, Abdurrahman as-Sudais ngudi gelar sarjana ing bidhang Syariah ing [[Universitas Riyadh]], lajeng gelar master ing Fakultas Syariah ing [[Universitas Islam Imam Muhammad bin Saud]] ing taun 1987. Lan gelar profesor saking [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]] ing taun 1995.As kawentar ing saedhenging donya Islam minangka qori ingkang nggadhahi swanten ingkang khas lan kanthi perasaan nalikanipun maos Al Quran. Taun 2005, Abdurrahman as-Sudais pikantuk penghargaan minangka figur islami taun 2005 kaping sanga (''Islamic Personality Of the year'') ing [[Dubai]] wonten ing adicara [[Dubai International Holy Quran Award]].
 
Pada usia 22 tahun, tepatnya tahun 1404 H beliau diangkat menjadi imam Masjidil Haram. Sejak tahun itu hingga sekarang, beliau menjadi salah satu imam dan khatib Masjidil Haram. Biasanya beliau menjadi imam pada shalat maghrib. Selain menjadi imam masjidil haram, beliau juga menjadi dosen di Universitas Ummul Qura Mekah.
8.966

besutan