Abdurrahman As-Sudais: Béda antara owahan

339 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
'''Abdurrahman as-Sudais''' inggih menika salah satunggalipun [[qori]] kawentar ingkang asalipun saking [[Arab Saudi]]. Panjenenganipun lair ing Saudi Arabia saking kabilah keluarga Anza. Panjenenganipun samenika dados imam utama ing [[Masjidil Haram]], [Mekkah]] Al Mukarramah. As-Sudais dipunangkat dados imam nalikanipun nembe yuswa 22 taun. Sanesipun dados imam, panjenenganipun dados dosen ing [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]]. Ing yuswanipun ingkang nembe 12 taun, Abdurrahman as-Sudais sampun apal kitab suci [[Al Quran]]. Wekdal menika panjenenganipun sekolah ing SD ‘Al Muthana Bin Harith’. Taun 1979, panjenengan lulus kathi predhikat istimewa saking [[Institut Sains Riyadh]]. Taun 1983, Abdurrahman as-Sudais ngudi gelar sarjana ing bidhang Syariah ing [[Universitas Riyadh]], lajeng gelar master ing Fakultas Syariah ing [[Universitas Islam Imam Muhammad bin Saud]] ing taun 1987. Lan gelar profesor saking [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]] ing taun 1995.As kawentar ing saedhenging donya Islam minangka qori ingkang nggadhahi swanten ingkang khas lan kanthi perasaan nalikanipun maos Al Quran. Taun 2005, Abdurrahman as-Sudais pikantuk penghargaan minangka figur islami taun 2005 kaping sanga (''Islamic Personality Of the year'') ing [[Dubai]] wonten ing adicara [[Dubai International Holy Quran Award]].
[[Kategori:Kelahiran 1961|Ibn Abdul Aziz as-Sudais an-Najdi, Abdul Rahman]]
[[Kategori:Ulama Arab Saudi]]
 
[[ar:عبد الرحمن السديس]]
[[de:Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais]]
[[en:Abdul Rahman Al-Sudais]]
[[fr:Abdul Rahman Ibn Abdul Aziz Al-Sudais]]
[[so:Sh. Cabduraxmaan Alsudeys]]
[[ur:عبدالرحمٰن السدیس]]
8.966

besutan