Sawi: Béda antara owahan

1.991 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|31 Juli 2011}} ==Chatetan suku== {{reflist}} id:Sawi en: Chinese cabbage Karegori:sayur Kategori:sawi)
 
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:BrassicaPekinensis3.jpg|thumb|250 px|Sawi ijo]]
'''Sawi''' yaiku sayuran kang kalebu marga Brassica. Sawi dimanfaatake godhong lan kembange dadi bahan pangan yaiku dadi sayuran. Sawi dipangan nalika isih seger lan kena uga diolah utawa dimasak. Sawi iku kalebu spesies Brassica kang mirip siji lan sijine.
 
Ing Indonesia istilah sawiawi biyasane nyebutake sawi ijo yaiku Brassica rapa saka kelompok parachinensis. Sawi ijo nduweni jeneng liya yaiku sawi bakso, caisim, utawa caisin.
Saliyane sawi ijo ana uga jinis sawi liyane kayata sawi putih. <ref name="internet1"/> Sawi putih kalebu kalompok pekinensis utawa petsai. <ref name="internet1"/> Sawi putih biyasane digawe sop utawa diolah dadi asinan. <ref name="internet1"/> Ana uga sawi sayur kang rada mirip karo sawi ijo. <ref name="internet1"/>Jinis liyane yaiku Kailan utawa Brassica oleraceae saka kelompok alboglabra. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki yaiku sayuran godhong kang nduweni godhong kang kadel. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki cocok kanggo dai bahan campuran mi goreng. <ref name="internet1"/> Ana uga kang diarani sawi sendok utawa pakcoy utawa bok choy. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki kalebu sawi kang muali dikenal ing Indonesia. <ref name="internet1"/>
 
Sawi cocok ditandur ing dhaerah kang nduweni suhu antarane 23-35oC lan kalembapan kang dhuwur. <ref name="internet1"/>Sawi ora bisa urip ing panggoan kang akeh udan awit udan bisa ngurak godhong sawi lan nggawe elek kualitas sawi. <ref name="internet1"/> Nggunakake omah kanggo nglindumgi sawi saka udan utawa struktur kang jaring-jaring bisa kanggo ngurangi efek udan ing wit sawi. <ref name="internet1"/> Yen nandur sawi lemah kang kanggo nandur kusdu dibajak nganti 15-20 cm. <ref name="internet1"/> Banjur wates kang ukuran ambanene 1,2 m meter, dawane 7,5 meter lan dhuwure 20-30 cm.<ref name="internet1">{{id}}[http://teknologipertanian.com/category/sawi/
sawi teknologipertanian.com](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
==Chatetan suku==
{{reflist}}
[[id:Sawi]]
[[en: Chinese cabbage]]
[[KaregoriKategori:sayur]]
[[Kategori:sawi]]
5.483

besutan