Sawi: Béda antara owahan

184 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:BrassicaPekinensis3.jpg|thumb|250 px|Sawi ijo]]
'''Sawi''' yaiku [[sayuran]] kang kalebu marga [[Brassica]].<ref name="internet2"/> Sawi dimanfaatakedimanfaataké [[godhong]] lan kembange[[kembang]]é dadi bahan pangan yaiku dadi sayuran.<ref name="internet2"/> Sawi dipangan nalika isih seger lan kena uga diolah utawa dimasak. <ref name="internet2"/>Sawi iku kalebu spesies ''Brassica'' kang mirip siji lan sijinesijiné.<ref name="internet2"/>
 
Ing Indonesia[[Indonésia]] istilah sawiawisawi biyasanebiyasané nyebutakenyebutaké [[sawi ijo]] yaiku ''Brassica rapa'' saka kelompok ''parachinensis''.<ref name="internet2"/> Sawi [[ijo]] nduweni jeneng liya yaiku sawi [[bakso]], ''caisim'', utawa ''caisin''.<ref name="internet2"/> Sawi ijo uga nduweninduwéni khasiat kanggo ncegah [[kanker]].<ref name="internet2">{{id}}[http://lifestyle.okezone.com/read/2011/03/09/195/433053/sawi-hijau-cegah-kanker](dipunudhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
SaliyaneSaliyané sawi ijo ana uga jinis sawi liyaneliyané kayata [[sawi putih]]. <ref name="internet1"/> Sawi putih kalebu kalompok [[pekinensis]] utawa [[petsai]]. <ref name="internet1"/> Sawi putih biyasanebiyasané digawedigawé [[sop]] utawa diolah dadi [[asinan]]. <ref name="internet1"/> Ana uga sawi sayur kang rada mirip karo sawi ijo. <ref name="internet1"/>Jinis liyaneliyané yaiku [[Kailan]] utawa ''Brassica oleraceae'' saka kelompok [[alboglabra]]. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki yaiku sayuran [[godhong]] kang nduweninduwéni godhong kang kadelkandel. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki cocok kanggo daidadi bahan campuran [[mi gorenggoréng]]. <ref name="internet1"/> Ana uga kang diarani [[sawi sendok]] utawa [[pakcoy]] utawa bok choy. <ref name="internet1"/> Sawi jinis iki kalebu sawi kang mualimulai dikenal ing IndonesiaIndonésia. <ref name="internet1"/>
 
Sawi cocok ditandur ing dhaerah[[dhaérah]] kang nduweninduwéni suhu antaraneantarané 23-35oC lan kalembapan kang dhuwur. <ref name="internet1"/>Sawi ora bisa urip ing panggoan kang akehakéh [[udan]], awit udan bisa ngurak godhong sawi lan nggawenggawé elek kualitas sawi. <ref name="internet1"/> NggunakakeNggunakaké [[omah]] kanggo nglindumgi sawi saka udan utawa struktur kang jaring-jaring bisa kanggo ngurangi efekéfék udan ing [[wit]] sawi. <ref name="internet1"/> YenYèn nandur sawi lemah kang kanggo nandur kusdukudu dibajak nganti [[15]]-[[20]] [[cm]]. <ref name="internet1"/> Banjur wates kang ukuran ambaneneambané [[1,2]] m [[meter]], dawanedawané [[7,5]] meter lan dhuwuredhuwuré [[20]]-[[30]] cm.<ref name="internet1">{{id}}[http://teknologipertanian.com/category/sawi/
sawi teknologipertanian.com](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
{{stub}}
==Chatetan suku==
{{reflist}}
5.483

besutan