Kaos kaki Natal: Béda antara owahan

41 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Jaman dhisik, bocah-bocah nyénthélaké [[stoking]] utawa kaos kaki gedhe ing ndhuwur perapian supaya gampang didelok sinterklas kang mudhung saka crobong asap.<ref name="internet2"/> Ing omah-omah jaman saiki ora nduwé perapian, mulané kaos kaki natal diséléhaké ing endi wae.<ref name="internet2"/>
 
Ing crita-crita Natal, Sinterklas nyéléhaké hadiah natal kanggo bocah-boch ing njero kaos kaki Natal.<ref name="internet2"/> Miturut crita ing [[kabudayan]] barat, bocah kang kelakoané élék bakal mung nampa [[batu bara]] lan ora éntuk hadiah.<ref name="internet2">{{en}}[http://www.centrinet.com/christmas/catclas.htm Christmas Stockings centrinet.com/christmas/catclas.htm Christmas Stockings centrinet.com](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
 
Nalika [[abad]] [[16]], bocah-bocah ing [[Belanda]] nduwéni tradhisi nyéléhaké kelompen kang isiné [[dami]] ing ngarep prapian. Dami iki nduwéni gambaran dadi pakanan rusa kutub utawa keledai kang bisa nggawe kawigatén kréta sinterklas kang digérét karo rusa utawa [[kidang]].<ref name="internet1"/>
Ing cedhaké perapian, bocah-bocah uga nyiapaké ''kue'' utawa jajan kang Sinterklas.<ref name="internet1"/> ''Kue'' iki dadi tandha maturnuwun nalika bocah-bocah wis diwénéhi hadia sinterklas. <ref name="internet1"/>Sabanjuré kelompen diganti karo kaos kaki.<ref name="internet1">{{en}}[http://www.creativehomemaking.com/articles/110303a.shtml The History of the Christmas Stocking by Cassandra Black creativehomemaking.com www.creativehomemaking.com](dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)</ref>
 
 
5.483

besutan