Seni abstrak: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
c
bot Mengubah: id:Seni abstrak; kosmetik perubahan
(ganthi gambar)
c (bot Mengubah: id:Seni abstrak; kosmetik perubahan)
[[Gambar:Theo van Doesburg Counter-CompositionV (1924).jpg|thumb|[[Theo van Doesburg]], [[1924]]]]
'''Seni Abstrak''' yaiku cabangé [[seni rupa]] kang ngandut arti ora awujud,''mujarad'',''niskala''.Seni abstrak ing arti asli yaiku cipta-ciptané kang kasusun saka [[garis]] ,[[wujud]], lan [[werna]] kang ora ana batesé saka [[ilusi]] ing wujud kang ana ing [[alam]] nyata.Semana uga sakjroning arti umum yaiku kahanan kang awujud ing alam ora bisa awujud karana wis kasunyatan lan ora ndhuweni wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan [[seni]] abstrak yaiku [[Wasilly Kandinsky]].<ref> Atkins, Robert, ''Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944'', Abbeville Press, New York, 1993 </ref> Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis ''kubisme'' lan [[seni fituristik ]]
== Pranala jana ==
* [http://arxiv.org/abs/physics/0703091 Scientific inquiry in modern art]
 
{{seni-stub}}
 
 
[[Kategori:Seni]]
[[hu:Absztrakt művészet]]
[[hy:Աբստրակցիոնիզմ]]
[[id:Seni Abstrakabstrak]]
[[is:Abstraktlist]]
[[it:Astrattismo]]
[[id:Seni Abstrak]]
[[ja:抽象絵画]]
[[ka:აბსტრაქციონიზმი]]
40.539

besutan