Siomay: Béda antara owahan

856 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{Chinese|pic=Siumaai.jpg|piccap=Siomai ala Kanton|s=烧卖|t=燒賣|p=shāomài|j=siu1 maai6|l=|vie=síu mại}}
 
'''Siomai''' utawa siomay kalebu salah siji jinis [[dim sum]].<ref name="internet1"/> Ing basa [[Mandarin]], siomai diarani ''shaomai''.<ref name="internet1"/> Ing basa [[Kanton]] siomai diarani ''siu maai''.<ref name="internet1"/> Ing dialek [[Beijing]], siomai diarani ''shaomai'' lan ditulis 燒麥.<ref name="internet1"/> Kulit siomai mehméh padha kaya [[kulit]] [[pangsit]].<ref name="internet1"/> Siomai asaleasalé saka [[Mongolia]] dalam.<ref name="internet1">{{en}}[http://dictionary.reference.com/browse/shumai|title=Shumai|publisher=Dictionary.com dictionary.reference.com](dipunundhuh tanggal 12 Juni 2011)</ref>
Ing resep masakan [[Cina]], siomai yaiku [[daging]] [[babi]] kang diiris lan dibungkus kulit tipis. <ref name="internet1"/>Kulit tipis iki digawedigawé saka [[glepung]] utawa [[trigu]]. <ref name="internet1"/>Siomai uga digawedigawé saka [[urang]], daging [[pithing]] utawa daging [[sapi]]. <ref name="internet1"/>Siomai digawedigawé kanthi bentuk silinder lan diwenehidiwénéhi hiasan kayata [[endhog]], pithing, parutan [[wortel]] utawa [[kacang polong]].<ref Sawisename="internet1"/> Sawisé iku siomai banjur dikukus.<ref name="internet1"/> Siomai bisa dipangan nganggo [[cuka]] utawa [[kecapkécap]] [[asin]].<ref name="internet1"/>
 
Ing [[IndonesiaIndonésia]] ana werna bentuk lan isi siomai.<ref name="internet2">{{id}}[www.encyclopedia.com/doc/1O999-shumai.html|title=Shumai|publisher=The Oxford Pocket Dictionary of Current English, Encyclopedia.com encyclopedia.com](dipunundhuh tanggal 12 Juni 2011)</ref>Wiwit saka siomai [[iwak]] [[tenggiri]], daging [[pitik]], urang, pithing, utawa campuran daging pitik lan urang.<ref name="internet2"/> Bahan kang kanggo ngisi dicampur karo [[trigu]] utawa [[tapioka]].<ref name="internet2"/> Siomai uga ora dibungkus kulit kang digawedigawé saka glepung utawa trigu.<ref name="internet2"/>
Endhog pitik lan sayuran kayata [[kentang]], peria, lan kul kanthi isi utawa tanpa isi dihidangkedihidangké ing piring bareng karo siomai.<ref name="internet2"/> [[Tahu]] [[bakso]] utawa tahu isi uga kalebu jinisejinisé siomai.<ref name="internet2"/>
Siomai utawa siomai [[Bandung]] dihidangkedihidangké sawisesawisé diwenehidiwénéhi [[saos]] kacang.<ref name="internet2"/> Saos kacang iki digawedigawé saka kacang brol kang dialuskedialuské nganggo [[banyu]],.<ref name="internet2"/> Bumbu saos kacang yaiku [[lombok]], [[gula pasir]],[[bawang]], [[uyah]], lan cuka utawa [[jeruk limau]]. Nalika dihidangkedihidangké siomai diwenehidiwénéhi tambahan kecapkécap legi, [[sambel]] botolan, utawa saos [[tomat]].<ref name="internet2"/>
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan