Racun: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  10 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
{{inuseuntil | 31 Oktober 2011}}
[[Gambar:Skull and crossbones.svg|thumb|Simbol bahan beracun]]
'''Racun''' bisa awujud zat padat, cair, utawa gas, kang bisa nganggu kehidupanuripe [[sel]] ana ing sawijining [[organisme]].<ref name="a">{{en}}{{cite book |last= Gary D. Osweiler|first= |authorlink= |coauthors= |title= Toxicology|year= 1996|publisher= Wiley-Blackwell|location= |id= ISBN 978-0-683-06664-7}}Page.1</ref> Zat racun bisa mlebu ana ing njero awak liwat [[oral]] (mulut) lan uga [[topikal]] (permukaan tubuh). Gandhengane karo ilmu [[biologi]], '''racun''' yaiku zat kang bisa nyebabake [[luka]], [[lara]], lan mati [[organisme]], biasane ana [[reaksi kimia]] utawa aktivitas liyane ing skala [[molekul]]. Bapak [[Toksikologi]], [[Paracelsus]], nyebutna yen: kabeh kuwi racun lan ora ana kang ora nganggo racun. [[Dosis]] kang ndadekake perkara mau ora dadi racun (''Dosis solum facit venum'').<ref>{{en}}{{cite book |last= Horst S. H. Seifert|first= |authorlink= |coauthors= |title= Tropical animal health|year= 1996|publisher= Springer|location= |id= ISBN 978-0-7923-3821-5}}Page.442</ref>
 
== Terminologi ==
1.824

besutan