Vampir: Béda antara owahan

434 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Varneythevampire.jpg|right|250px|thumb|Ilustrasi ingkang nggambaraken vampir ingkang wonten ing cariyos ''[[Varney the Vampire]]''.]]
 
'''Vampir''' inggih menika tokoh utawi paraga wonten ing [[mitologi]] lan [[legenda]] ingkang gesang kanthi cara mangan intisarinipun pagesanpagesangan (limrahipun awujud [[gétih]]) saking makhluk sanes.<ref name="Book1">Créméné, ''Mythologie du Vampire'', hlm.&nbsp;89.</ref> Tembung ''vampir'' nembe populer wonten ing abad kaping-18 sasampunipun mlebetipun legendha vampir dhateng [[Éropa Kilén]] saking dhaerah [[Balkan]] lan [[Éropa Lèr]].<ref name="Bunson, hlm. 219Book2">BunsonSilver & Ursini, ''The Vampire EncyclopediaFilm'', hlm.&nbsp;21922–23.</ref> Ing dhaerah-dhaerah menika wonten legendha ngenani makhluk-makhluk kados vampir, kados ''[[vrykolakas]]'' ing [[Yunani]] lan ''[[strigoi]]'' ing [[Rumania]] ingkang saged damel kapercayanipun masyarakat dhateng wontenipun vampir saya ageng ing wewengkon Éropa.
 
 
==Cathetan Suku==
8.966

besutan