Vampir: Béda antara owahan

279 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
== Etimologi ==
Wiwitanipun tembung ''vampire'' wonten ing [[basa Inggris]] nembe wonten ing taun 1734 wonten ing satunggalipun cariyos kanthi irah-irahan ''Travels of Three English Gentlemen'' ingkang kawedalaken ''[[Harleian Miscellany]]'' ing 1745.<ref>{{cite encyclopedia|title=Vampire|encyclopedia=Oxford English Dictionary|editor=J. Simpson, E. Weiner (eds)|year=1989|edition=2nd edition |location=Oxford |publisher=Clarendon Press|id=ISBN 0-19-861186-2}}</ref> Sasampunipun [[Austria]] nguwasani dhaerah [[Serbia]] lan [[Oltenia]] ing 1718, pejabat ing dhaerah menika mangertosi menawi ing masyarakat wonten praktik nggali kuburan lan "pembunuhan Vampir". <ref name=barber5/> Laporan ini kemudian disebarkan ke masarakat luas.<ref name=barber5>Barber, ''Vampires, Burial and Death'', hlm. 5.</ref> Istilah basa Inggris, ''vampire'', asalipun saking basa [[Jerman]] ''vampir'' (kadosipun saking basa [[Perancis]]: ''vampyre''). Basa Jerman mendhet istilah vampir ing abad ke-18 saking [[basa Serbia]], вампир/''vampir''.<ref name=Grimm>{{de icon}} {{cite web|url=http://germazope.uni-trier.de/Projects/WBB/woerterbuecher/dwb/wbgui?lemid=GV00025 |title=Deutsches Wörterbuch von Jacob Grimm und Wilhelm Grimm. 16 Bde. (in 32 Teilbänden). Leipzig: S. Hirzel 1854-1960|accessdate=2006-06-13}}</ref>
 
 
 
 
==Cathetan Suku==
8.966

besutan