Segara Florès: Béda antara owahan

1.723 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+ sithik
(+ sithik)
 
Pulo-pulo kang kang katong ing gambar NASA ing ngisor iki yakuwi: [[Tanahjampea]], [[Boneogeh]], [[Bonerate]], [[Kalaotoa]].
 
== Geografi ==
[[Gambar:Localización del mar de Flores (Vista de satélite)|Laut Flores]]
Laut kang kanthi wateskaro segara Flores yaiku [[Segara Bali]] (ing Kulon), Segara Jawa (ing Kulon segara), lan segara Banda (ing sebelah akidul lan Wètaèn segara). Samudera Hindia lan Segaar Sawukang dumunung ns ing kidul lan ing Lor.,
 
==Tapel wates==
[[Gambar:SundaIslands.A2003242.0225.500m.jpg|thumb|left|Kahanan Segara Flores saka satelit]]
Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake Segara Flores dadi salah sijiné segara kang dumunung ana ing wètan [[Kapuloan India]]. Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake tapel wates kaperang dadi:
 
Ing [[Lor]]. Pantai Kidul Sulawesi saka titik kulon [[Teluk Laikang]] ({{coord|5|37|S|119|30|E|display=inline}}) ing [[Tanjung Lassa]] (120 ° 28'E).
 
Ing wètan. Tapel wates ing tlatah kulon segara Banda antarané Flores lan Sulawesi [garis saka titik kidul Flores ({{coord|8|04|S|122|52|E|display=inline}}) ing pulo Kalaotoa ({{coord|7|24|S|121|52|E|display=inline}}) lan ngelewati kapuloankang dumunung ing antarané titik kidul pulo selayar, ngelewati pulo iki lan nerabras ing selat tanjung Lassa Séulawesi ({{coord|5|37|S|120|28|E|display=inline}})].
 
Ing Kidul. Pantai Lor Flores, Komodo, Banta lan lurus ing Tanjong Naru titik wètan [[segara sumbawa]] ing sadawané pantai Lor yaiku [[Tanjung Sarokaja]] ({{coord|8|22|S|117|10|E|display=inline}}).
 
Ing Kulon . Diliwati [[garis]] saka Tanjung Sarokajaing pulo Paternoster Kulon ({{coord|6|33|S|118|49|E|display=inline}}) ing wètan segara pulo Postilijon ({{coord|6|33|S|118|49|E|display=inline}}) uga ing titik Kulon Teluk Laikang , Sulawesi.
 
{{Daftar Laut}}
{{Laut Indonesia}}
{{Indo-geo-stub}}
 
== Referensi ==
4.454

besutan