Kertu pos: Béda antara owahan

2.008 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:Post Card Ref-Church.jpg|thumb|250 px|Kertu pos kang gambaré Greja]]
'''Kertu pos''' yaiku salembar [[dluwang]] kang ukurane kandel utawa digawe saka karton tipis kang bentuke [[persegi panjang]].<ref name="internet2"/> Kartu pos gunane kanggo nulis lan ngirimake tulisan kang ora usah diwadhahi [[amplop]].<ref name="internet2"/> Ngirim nganggo kartu pos regane luwih murah tinimbang yen ngirim nganggo [[layang]].<ref name="internet2"/>
 
Kertu pos kang sepisanan ing donya digawe ing [[Austria]] nalika tanggal [[1 Oktober 1869]]. <ref name="internet2"/>Nalika iku kertu pos nduweni jeneng ''Correspondenz-Karte''. Kertu pos biyasane dikirimke wong-wong nalika lunga ing luar negeri kanggo kenang-kennagan kang mratandakake yen dheweke wis tau lunga ing negara iku. <ref name="internet2"/>Jeneng ''Correspondez-Karte'' iki tegese kertu pos gunane kanggo alat kang bisa digunakake kanggo ''berkoresponden''.<ref name="internet2"/> Akeh kaluwihan saka kertu pos tinimbang nulis layang. <ref name="internet2"/>Kertu pos luwih sithik nggunakake kertas lan ora prelu nggunakake amplop.<ref name="internet2"/> Ukurane kang cilik uga kena kanggo nyingkat pawarta kang bakal dikirim marang kang nampa pesen.<ref name="internet2"/>
Ilmu penelitian lan nglumpukake kertu pos diarani [[deltiologi]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.newsindo.com/kartupos/menarik.htm newsindo.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
Kartu pos biyasane ana gambare.<ref name="internet1"/> Gambar kang ana ing kertu pos kayata gambar panggonan kang misuwur ing salah sawijining negara iku, gambar wong, gambar alam kayata gunung, segara, kapal, kewan-kewan kayata kewan kang langka lan dadi cirine negara iki, utawa gambar wong kang nduweni jabatan kang dhuwur ing negara.<ref name="internet1"/> Kertu pos uga kena kanggo ucapan Natal, taun baru, lan dina riyaya kayata Idul Fitri, lan dina kang dianggep penting ing negara iku.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.indonesianewsonline.com/prangko/stamps/koleksi.htm indonesianewsonline.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
{{reflist}}
{{stub}}
[[id:Kartu pos]]
[[en:Postcard]]
5.483

besutan