Kertu pos: Béda antara owahan

64 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:Post Card Ref-Church.jpg|thumb|250 px|Kertu pos kang gambaré Greja]]
'''Kertu pos''' yaiku salembar [[dluwang]] kang ukuraneukurané kandel utawa digawedigawé saka [[karton]] tipis kang bentukebentuké [[persegi panjang]].<ref name="internet2"/> Kartu pos gunanegunané kanggo nulis lan ngirimakengirimaké tulisan kang ora usah diwadhahi [[amplop]].<ref name="internet2"/> Ngirim nganggo kartu pos reganeregané luwih murah tinimbang yenyèn ngirim nganggo [[layang]].<ref name="internet2"/>
 
Kertu pos kang sepisanan ing donya digawedigawé ing [[Austria]] nalika tanggal [[1 Oktober 1869]]. <ref name="internet2"/>Nalika iku kertu pos nduweninduwéni jeneng ''Correspondenz-Karte''. Kertu pos biyasanebiyasané dikirimkedikirimké wong-wong nalika lunga ing luar negeri kanggo kenang-kennagankenangan kang mratandakakemratandakaké yenyèn dhewekedhéwéké wis tau lunga ing [[negara]] iku. <ref name="internet2"/>Jeneng ''Correspondez-Karte'' iki tegese kertu pos gunanegunané kanggo [[alat]] kang bisa digunakakedigunakaké kanggo ''berkoresponden''.<ref name="internet2"/> Akeh kaluwihan saka kertu pos tinimbang nulis layang. <ref name="internet2"/>Kertu pos luwih sithik nggunakakenggunakaké kertas lan ora prelu nggunakakenggunakaké amplop.<ref name="internet2"/> UkuraneUkurané kang cilik uga kena kanggo nyingkat pawarta kang bakal dikirim marang kang nampa pesen.<ref name="internet2"/>
Ilmu penelitian lan nglumpukakenglumpukaké kertu pos diarani [[deltiologi]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.newsindo.com/kartupos/menarik.htm newsindo.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
Kartu pos biyasanebiyasané ana gambaregambaré.<ref name="internet1"/> Gambar kang ana ing kertu pos kayata gambar panggonan kang misuwur ing salah sawijining negara iku, gambar wong, gambar alam kayata [[gunung]], [[segara]], [[kapal]], kewan[[kéwan]]-kewankéwan kayata kewan kang langka lan dadi cirineciriné negara iki, utawa gambar wong kang nduweninduwéni jabatan kang dhuwur ing negara.<ref name="internet1"/> Kertu pos uga kena kanggo ucapan [[Natal]], taun baru, lan dina riyaya kayata [[Idul Fitri]], lan dina kang dianggep penting ing negara iku.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.indonesianewsonline.com/prangko/stamps/koleksi.htm indonesianewsonline.com](dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan