Munggah wuwungan: Béda antara owahan

281 bèt wis ditambahake ,  14 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: '''Munggah wuwungan''' iku salah sijining upacara adat sing diselenggara'ake wektu wuwungan wiwit dibangun/diadhek'ake neng proses mbangun umah. Upacara adat iki uga dikenal ne...)
 
'''Munggah wuwungan''' iku salah sijining upacara adat sing diselenggara'ake wektu [[wuwungan]] wiwitwis dibangun/diadhek'ake neng proses mbangun [[umah]]. UpacaraIstilah adatmunggah wuwungan iki ugakadhang dikenaldiarani neng dhaerah-dhaerah liya nengmunggah [[Nusantaragenteng]]. Upacara iki diselenggara'ake wektu rangka wuwungan wis dadi ning genteng urung dipasang.
 
Upacara adat iki uga dikenal neng dhaerah-dhaerah liya neng [[Nusantara]].
 
==Slametan lan syukuran==
 
==Sesajen==
[[Sesajen]] iki disiapke kanggo digantung neng salahsiji kayu neng wuwungan. Sing ora digantung mung [[bendhera abang putih]] sing dipasang nganggo [[galah]] sing dawane sedeng (ora patiya dawa), sing isa katon saka [[omah]] tangga-tanggane.
Kain [[abang]] lan [[putih]] karo [[gedhang]] setundun diunggahke lan diiket neng wuwungan. Kain abang putih iku kadhang diganti karo bendera abang putih uga woh sing diunggahke uga isa ditambah woh-wohan liyane sing gampang diiket ning gedang iku wajib.
Sesajen sing kudhu disiapake:
 
*[[Gedhang]] [[setandan]]
*[[Tebu ireng]] [[sewit]]
*[[Pari]] secukupe
*[[Kelapa]] [[seiji]] uga [[bendhera]]
 
 
8.964

besutan