Pacul: Béda antara owahan

487 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: ace, an, ast, bar, be-x-old, bg, ca, cs, de, es, et, eu, fi, fr, gl, gn, hi, hr, ht, hu, io, it, ja, ko, ml, mr, ms, nl, nn, no, pl, pt, qu, ru, simple, sk, sl, sv, th, uk, vi, zh)
Tidak ada ringkasan suntingan
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:Hoe 1.jpg|thumb|250 px|Pacul]]
 
'''Pacul''' kalebu salah sijine alat tradisional kang digunakake ing pertanian. pacul digunakake kanggo ndhudhug lemah, kanggo ngresiki lemah saka suket utawa kanggo ngratakake lemah. Pacuk isih digunakake nganti jaman saiki, ananging kanggo ngolah lemah kang luwih amba buyasane nggunakake bajak utawa traktor.
Pacul biyasane digawe saka kayu lan wesi. Kayu dadi dangangan utawa gagang pacul lan ing bonggol kayu ana wesi kang pancen digawe tipis lan landhep supaya kena kanggo macul.
==Chatetan suku==
{{reflist}}
5.483

besutan