Dhelé: Béda antara owahan

812 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{inuseuntil|31 Juli 2011}} {{Taxobox | color = lightgreen | name = Kedelai | image = Soybean.USDA.jpg | image_width = 240px | regnum = Plantae | phylum = Magnoliophyta | class...)
 
''Glycine soja''
}}
 
'''Dhele''' kalebu salah sijine tanduran polong-polongan. Akeh masakan kang nggunakake bahan dhasar saka dhele. Umpamane ing [[Asia Timur]] kayata [[kecap]], [[tahu]], lan [[tempe]]. Miturut peninggalan [[arkeologi]], tanduran iki wis dibudidayakake wiwit 3500 taun kepungkur ing [[Asia Timur]]. Dhele putih dikenalake ing [[Nusantara]] utawa [[Indonesia]] karo pendatang saka [[Cina]].Dhele digawa ing Nusantara nalika usume perdagangan karo Tiongkok, ananging dhele irengwis suwe dikenal para pandhudhuk ing Indonesia. Dhele kalebu tanduran kang dadi sumber utamane [[protein]] nabati lan [[lemak|minyak]] [[minyak nabati|nabati]] ing donya. Kang ngasilake dhele ing donya utamane yaiku [[Amerika Serikat]] sanajan dhele praktis dibudidayakake mpara pandhudhuk ing sanjabane [[Asia]] sawise taun [[1910]].
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan