Ruwatan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  14 taun kepungkur
 
==Sajarah==
Upacara adat iki asale saka crita [[Bathara Kala]] yaiku [[buthobuto]] sing doyan mangan [[menungsa]]. Bathara Kala iku putra [[Bathara Guru]] utawa putu para [[dewa]].
 
Jinis menungsa sing disenengi Bathara Kala yaiku:
*uger-uger lawang utawa anak loro lanang kabeh
 
Inti critane, wektu Bathara Guru lagi mesra-mesraan karo Bathari Uma (permaisurine) neng [[kayangan]], ning mesra-mesraan iku gagal dilanjutake nganti nglakoni [[hubungan kelamin]]. Bathara Guru sing wis ora kuat nahan napsune akhire metu spermane ([[orgasme]]) lan muncrat neng [[segara]] tur njelma dadi si buthobuto Bathara Kala.
 
==Sesajen==
8.964

besutan