Budaya Jawa: Béda antara owahan

27 bèt wis dibusak ,  13 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
==Sub Budaya Jawa==
===Jawa Wetanan===
<i>'''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Seni lan Budaya Jawa Wetan]]'''</i>
 
Sub budaya Jawa Wetanan iku sing umume ana ing provinsi [[Jawa Wetan]]. Sub budaya iki sebageyan dipengaruhi budaya [[Madura]] lan sebageyan maneh esih nganut budaya Jawa kuna misale sing dianut [[suku Tengger]].
===Jawa Tengahan===
<i>'''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Seni lan Budaya Jawa Tengah]]'''</i>
 
Sub budaya Jawa Tengahan iku ana ing sisih wetan provinsi Jawa Tengah lan sisih kulon Jawa Wetan. Umume dipengaruhi budaya sing urip neng [[kraton]]an.
===Jawa Banyumasan===
<i>'''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Seni lan Budaya Banyumasan]]'''</i>
 
Sub budaya Jawa Banyumasan iku ana ing sisih kulon provinsi [[Jawa Tengah]]. Sub budaya iki luwih sederhana lan nganut nilai-nilai egaliter, [[cablaka]] lan [[baworan]].
Naraguna anonim