Obat: Béda antara owahan

227 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Bextra.jpg|thumb|250 px|obat bentuk kapsul]]
 
'''Obat''' yaiku barang utawa zat kang bisa digunaké kanggo tamba [[penyakit]], ngilangaké gejala penyakit,lan ngowahi proses [[kimia]] ing awak.<ref name="internet1"/>
Obat yaiku bahan utawa campuran bahan-bahan kang digunaké kanggo kanggo netepaké [[diagnosis]], ncegah, ngurangi, lan nambani penyakit utawa gejala penyakit, [[tatu]] lan [[awak]] kang ora normal.<ref name="internet1"/> Saliyané iku obat uga kena kanggo nggawé awak saya endah umpamané obat [[tradhisional]].<ref name="internet1"/>
 
 
Ing [[Amérika Serikat]], obat digawé [[prusahaan farmasi]] utawa [[farmasi]] kang tuku obat saka [[prusahaan]] farmasi. Farmasi uga kena nyediakaké obat kanthi cara langsung tumprap [[pasien]] nalika obat iku bisa aman nalika dianggo [[pasien]] dhéwé utawa diwénéhi resep kanthi [[preskripsi medis|preskripsi]] kang digawé [[dhokter]].
 
== Klasifikasi ==
Obat bisa diklasifisikaké kanthi akéh cara, kanthi cara mekanisme aksi, éfék lan status (legal apa ora legal).<ref name="internet1"/>Jinisé obat iki kayata <ref name="internet1">{{id}}[http://www.spesialis.info/ spesialis.info](dipunundhuh tanggal 3 Juli 2011)</ref>
* [[Analgesik]] obat kanggo ngilanaké rasa lara
** Non-NSAID [[antipiretik]]
5.483

besutan