Obat: Béda antara owahan

269 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
 
Ing [[Amérika Serikat]], obat digawé [[prusahaan farmasi]] utawa [[farmasi]] kang tuku obat saka [[prusahaan]] farmasi.<ref name="internet2"/> Farmasi uga kena nyediakaké obat kanthi cara langsung tumprap [[pasien]] nalika obat iku bisa aman nalika dianggo [[pasien]] dhéwé utawa diwénéhi resep kanthi [[preskripsi medis|preskripsi]] kang digawé [[dhokter]].<ref name="internet2">{{id}}[http://medicastore.com/ medicastore.com](dipunundhuh tanggal 3 Juli 2011)</ref>
Nalika lagi sepisanan dipasaraké, obat nduwéni rega kang larang, ananging [[asuransi]] [[kaséhatan]] bisa dianggo ngénthéngaké béaya.<ref name="internet2"/> Nalika [[paten]] salah sawijiné obat wis enték, [[obat generik]] digawé lan didistribusikaké karo prusahaan saingan kang nyebabaké regané murah.<ref name="internet2"/> Obat kang ora mbutuhaké [[preskripsi]] saka [[medis]] profesional dikenal kanthi jeneng obat [[OTC]] (bahasa Inggris: ''Over the Counter'', kang tegesé ing kasir).<ref name="internet2"/> Obat jinis iki kena didol ing [[toko]] biyasa.<ref name="internet2"/>
 
Ing [[Indonésia]], obat kang larang regané luwih akéh cacahé, iki amarga larangé béaya pemasaran kang ditanggung karo prusahaan [[farmasi]], khususé kanggo obat ''ethical''. <ref name="internet2"/>
Obat bisa dituku ing [[apoték]], [[puskésmas]], [[toko obat]] lan tenaga medis.<ref name="internet2"/>
 
== Klasifikasi ==
5.483

besutan